{ "title": "Boğaz Kuruluğu Nedenleri", "image": "https://www.bogazagrisi.gen.tr/images/bogaz-kurulugu-nedenleri.jpg", "date": "21.01.2024 17:04:03", "author": "Muhammed Tuğra", "article": [ { "article": "
Boğaz Kuruluğu Nedenleri, Boğaz Kuruluğu boğaz ağrılarına sebebiyet veren ve farenjit adıyla da bilinmekte olan boğaz enfeksiyon rahatsızlığı, yılda birkaç kez oluşabilen genellikle viral yolla gelen bakteri hastalığının en salgın dönemleri soğuk havalarda gözlenir. Tüm yaş aralıklarında görülebilen boğaz kuruluğu, bağışıklık sisteminin daha çok zayıf kişilere oranla daha fazla görülmektedir. Genelde, çocuklarda ve yaşlılarda daha fazla bu enfeksiyon oluşabilmektedir. Boğaz kuruluğuna sebebiyet verdiği belirtiler, boğazda hassasiyet, kuruma, yutma zorluğu ve seslerin kısılması gibi görülebilmektedir. Boğaz kuruluğunun başlıca nedenlerine dayalı ve yaş sınırına bağlı farklı hastalık faktörlerini de gösterebilmektedir.

Boğaz Kuruluğunun Belirtileri Nedir?
Viral Bakteriyel Hastalığın Belirtileri Nedir?
Bakteriyel Boğaz Kuruluğunun Belirtileri Nedir?
Boğaz Kuruluğu Tedavisi Nasıl Yapılır?

Boğaz kuruluğunun rahatsızlığına göre bu hastalık 4-8 gün aralığı kadar izlenebilir. Ağır olmayan bu rahatsızlıklarda bazen ilaç tedavisi uygulamadan iyileşme gösterebilir. Bazı durumlara göre değişiklik gösteren bakteri enfeksiyonu ağır vakalarda ise antibiyotik ilaç tedavisi yapılmaktadır. Şayet boğaz kuruluğu alerjik reaksiyon durumu gözlenirse hekim tarafından antibiyotiklere ilaveten antihistamin ilacını kullanmanızı önerebilir. Mümkünse alerjik durumlarından uzak kalmanız önerilmektedir. Antibiyotik tedavi sürecine başladıktan sonra 24 saat sonra bakterilerinin bulaşıcı olmasının önüne geçmektedir. Boğazda ağrı daha fazla ilerlediği zamanlarda, boyun ağrısı, kusma, bulantı ve baş dönmelerini gösteriyorsa hiç durmadan hekime başvurulmalıdır.

Hafif boğaz ağrılarında ağrıyı ve boğaz kuruluğunu hafifletmek için şu yöntemler uygulanır?
Bu yöntemlerde hafif boğaz rahatsızlıkları için yarar sağlamaktadır. Önemlisi, bebeklerin ve çocukların kullanması önerilmez.
" } ] }