{ "title": "Boğaz Gıcıklığına Ne İyi Gelir", "image": "https://www.bogazagrisi.gen.tr/images/bogaz-gicikligina-ne-iyi-gelir.jpg", "date": "21.01.2024 09:00:35", "author": "Mübelliğ", "article": [ { "article": "Boğaz gıcıklığına ne iyi gelir? Boğaz gıcıklanması daha çok soğuk havalarda etkili olan ve öksürük ile seyreden bir rahatsızlıktır. Boğaz gıcıklanmaya başladıktan bir süre sonra şiddetli öksürük devreye girer. Bu sorun geniz sağlığını etkilediği gibi kişiyi oldukça rahatsız eder ve çok ciddi boyutlarda şikâyetlere yol açabilir.

Boğaz gıcıklanmasını hafifletmek için bazı şifalı bitkilerden yararlanılarak kürler hazırlanabilir. Fakat evde hazırlanan kürlere rağmen boğaz gıcıklanması geçmemiş ise mutlaka bir Uzman doktora başvurmak gerekir.

Boğazda, yanma, kaşıntı ve batma hissi çoğu kişinin sık aralıklarla karşı karşıya kaldığı bir rahatsızlıktır. Geniz eti sorunu boğaz gıcıklanmasına yol açan önemli bir faktördür. Boğazda oluşan gıcıklanma tedavisi sebebe yönelik yapılmalıdır. Boğaz gıcıklanmasına maruz kalan kişi günlük bol sıvı tüketmeye özen göstermelidir. Özellikle sıcak bitkisel çaylar boğazı yumuşatarak gıcıklanmayı hafifletebilir. Boğaz gıcıklanması alerjik nedenlerden oluşabileceği için mutlaka bir doktora başvurmak ve gerekli tedaviyi başlatmak gerekir. Alkol, sigara gibi maddeler gıcıklanmayı arttırabilir. Bu nedenle bu maddelerden uzak durmak gerekir.

Boğaz Gıcıklığına Ne İyi Gelir?

Kebabiye: 4-5 tane kebabiye ağza alınarak çiğnenir ve yavaş yavaş yutulursa boğaz gıcıklığına iyi gelir.

Sater: 1 su bardağı kaynatılmış suya 4-5 gram sater bitkisinden ilave edilir ve yaklaşık 10 dakika demlenir. Gün içinde 2-3 su bardağı kadar tüketildiği takdirde boğaz gıcıklığına iyi gelir.

Hünnap Yaprağı: Hünnap yaprakları kaynatılarak, 4-5 gün içilir. Bu sayede boğaz gıcıklığı hafiflemiş olur.

Funda: 10 gram funda tohumu 1 su bardağı kaynamış suya ilave edilerek 10 dakika kadar demlenir ve gün içinde 3-4 su bardağı içilir.

Adaçayı: 1 çorba kaşığı adaçayına 1 su bardağı su ilave edilerek 5-6 dakika kaynatılarak 10 dakika kadar dinlendirilir. Dinlenen çay süzgeçten geçirilerek, sabah ve akşam tok karnına olmak üzere gargara yapılır. 2 hafta boyunca bu işlem uygulanır.

Bal: Bir miktar balın içine zerdeçal ve zencefil ile karıştırılır. Bu karışım gün içinde 2-3 defa içilir.

Tarçın: 1 çorba kaşığı süzme balın içine yarım çay kaşığı toz tarçın eklenir ve günlük 3 defa yutulur. Tarçın ve bal karışımı ile hazırlanan bu kür boğazı yumuşatarak boğaz gıcıklığına iyi gelir. Ayrıca kronikleşmiş öksürük ve sinüzit tedavisi için de yararlı olur.

Ihlamur: Ihlamur çay şeklinde demlenir ve içine 1 çay kaşığı karabiber atılarak içilir. Bu karışım bal ile tatlandırılabilir.

Zeytinyağı: 1 çorba kaşığı zeytinyağına 4-5 damla limon ilave edilerek içilirse boğaz gıcıklığına iyi gelir.
" } ] }