{ "title": "Boğaz Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir", "image": "https://www.bogazagrisi.gen.tr/images/bogaz-enfeksiyonuna-ne-iyi-gelir.jpg", "date": "21.01.2024 13:00:41", "author": "Alpağan", "article": [ { "article": "
Boğaz enfeksiyonuna ne iyi gelir? Bakteriyel veya viral enfeksiyonlar boğazlarda enfeksiyon oluşumuna yol açarak boğaz ağrısına maruz kalınabilir. Sebebi her ne olursa olsun boğaz ağrılarını azaltmak ve boğazı yumuşak tutmak için bazı bitkilerden yardım alınabilir. Bitki çayları boğaz enfeksiyonların da yararlı oldukları kadar öksürüğü de hafifletir ve boğazların daha fazla tahriş olmasını önler.

Boğaz Enfeksiyonuna Ne İyi Gelir?

Meyan Kökü Çayı: Meyan kökü boğaz enfeksiyonların da uzun yıllardır kullanılan bir bitkidir. Meyan kökü boğaz enfeksiyonu haricinde ağız içi yaraları, ülser, alerji ve viral enfeksiyonlar için de yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Bitkiden hazırlanan çay sıcak ya da soğuk olarak tüketilebilir. Hazırlanan çay soğuduktan sonra günlük 3-4 defa gargara yapmak için kullanılabilir. Meyan kökü ile hazırlanan çayın abartılı bir şekilde kullanılması yüksek tansiyona neden olarak potasyum seviyesini düşürebilir. Bu nedenle tüketim için fazla abartıya kaçmamak gerekir.

Adaçayı: Adaçayı soğuk algınlığı hastalıklarında etkili bir rol oynamaktadır. Ayrıca boğaz enfeksiyonu ve öksürük için oldukça olumlu etkileri vardır. Anti mikrobiyal ve anti-inflamatuar niteliği ile boğaz enfeksiyonunu azaltmaya yardımcı olur. Adaçayına limon ekleyerek tüketildiğinde vücut için C vitamini desteği sağlanabilir ve balla tatlandırılarak tüketilebilir.

Karaağaç Çayı: Karaağaç çayı daha çok Kuzey Amerika ülkelerinde boğaz enfeksiyonu için yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. Karaağaç çayı, karaağacın iç kabuklarından elde edilir ve su ile buluşturulduğu zaman jel kıvamı alır. Bu jel kıvamını alan madde boğazın etrafını kaplayarak enfeksiyonu azaltır.

Okaliptüs Çayı: Grip ve üst solunum hastalıklarında okaliptüs oldukça popüler bitkiler arasında yer almaktadır. Boğazı yatıştırıcı bir özelliğin yanı sıra bronşit ve sinüzit ağrılarını da en aza indirir. Okaliptüs çay olarak hazırlanacağı gibi kaynar suya ilave edilerek buharı da solunabilir. Ayrıca hazırlanan çay soğuduktan sonra gargara olarak da kullanılabilir.

Papatya Çayı: Papatya çayının sinirleri yatıştırıcı ve uyku düzenleyici bir özelliği vardır. Ayrıca papatya çayı boğaz ağrısı ve enfeksiyonu için de kullanılabilecek bir özelliktedir. Uyku getirici bir özelliği olduğu için papatya çayı soğuduktan sonra gargara olarak da kullanılabilir.
" } ] }